10 Τρόποι Για Να Κάνετε Οικονομία Το 2021

Φυσικά, αυτά δεν πρέπει να γίνουν με κάποια συγκεκριμένη σειρά! Απλώς επιλέξτε ένα ή δύο που ισχύουν ιδιαίτερα για την περίπτωσή σας.

  1. Δημιουργήστε το σύστημα αρχειοθέτησης 2021. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει νέους φακέλους αρχείων, ένα νέο πλαίσιο για να τα κρατάτε ή χώρο σε ένα ντουλάπι αρχειοθέτησης με εύκολη πρόσβαση
  2. Δημιουργήστε ένα φάκελο για να συλλέξετε όλα τα σημαντικά φορολογικά έγγραφα του 2004 που θα φτάσουν σύντομα. Σίγουρα να φτάσετε στο σπίτι σας είναι W-2s, 1099s, δηλώσεις υποθηκών κ.λπ.
  3. Ρυθμίστε ένα ραντεβού με τον φορολογικό σας επαγγελματία νωρίς για να λάβετε το ραντεβού της επιλογής σας. Αυτό σας δίνει επίσης μια προθεσμία για να προετοιμάσετε τις πληροφορίες σας! Εάν είστε αυτοαπασχολούμενοι, η επόμενη τριμηνιαία εκτιμώμενη πληρωμή φόρου θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου.
  4. Ελέγξτε τις επενδύσεις του περασμένου έτους, ειδικά στους λογαριασμούς σας 401 (k), IRA κ.λπ. Μάθετε ποιοι πόροι οικονομικού προγραμματισμού προσφέρει η εταιρεία σας ή ο διαχειριστής προγράμματος 401 (k) και ορίστε ένα ραντεβού για να τους μιλήσετε. Για χαρτοφυλάκια εκτός εταιρείας, επικοινωνήστε με τον επενδυτικό σας σύμβουλο. Έχετε έως τις 15 Απριλίου να κάνετε συνεισφορές σε λογαριασμούς τύπου IRA (επικοινωνήστε με τον φορολογικό σας για την επιλεξιμότητα).
  5. Τι γίνεται με το Quicken ή το Microsoft Money; Εάν δεν χρησιμοποιείτε λογισμικό για να εξισορροπήσετε το βιβλίο επιταγών σας, να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας και να παρακολουθείτε τις αποταμιεύσεις και τις επενδύσεις σας, αυτή είναι μια υπέροχη στιγμή του χρόνου για να ξεκινήσετε. Το προσωπικό μου αγαπημένο είναι το Quicken και για μικρές επιχειρήσεις, μπορείτε να σκεφτείτε το Quicken Home and Business. Εάν είστε μια μικρή επιχείρηση με ανάγκες μισθοδοσίας, ρίξτε μια ματιά στα QuickBooks.
  6. Επιστροφές ιατρικών ασφαλίσεων. Εάν δεν έχετε υποβάλει όλους τους ιατρικούς λογαριασμούς σας στον ασφαλιστικό σας φορέα, τώρα είναι η ώρα να το κάνετε.
  7. Προγραμματισμός Will και Estate. Κανείς δεν αρέσει να σκέφτεται να πεθάνει, αλλά το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για την οικογένειά σας είναι να βεβαιωθείτε ότι φροντίζονται δημιουργώντας μια διαθήκη και φροντίζοντας να έχετε επαρκή ασφάλεια ζωής. Σκεφτείτε πόσο εύκολα θα κοιμηθείτε γνωρίζοντας ότι έχετε προσφέρει για την οικογένειά σας ακόμα κι αν δεν είστε πλέον εκεί.
  8. Μιλώντας για την ασφάλιση… Εάν δεν έχετε ελέγξει τα συμβόλαια υγείας ή σπιτιού και αυτοκινήτων τα τελευταία δύο χρόνια (ασφάλεια αυτοκινήτου τιμές) ίσως βρείτε ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα ή / και να έχετε καλύτερη κάλυψη. Για παράδειγμα, εάν εξακολουθείτε να έχετε έκπτωση 250 $ (που ήταν η πρώτη έκπτωση μου το 1979!), Πιθανότατα θα εξοικονομήσετε αυξάνοντάς τα σε 500 $ ή 1000 $. Προσπαθήστε να διαθέσετε μέρος των αποταμιεύσεών σας για έκπτωση σε περίπτωση που τα χρειάζεστε.
  9. Δημιουργήστε το δικό σας Ταμείο κατά της έκτακτης ανάγκης! Όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται να γίνουν επισκευές αυτοκινήτων και σπιτιών, σχολικά έξοδα, ιατρικά έξοδα και διακοπές. Γιατί να μην καθορίσετε πόσα θα χρειαστείτε και να εξοικονομήσετε το 1/12 κάθε μήνα;
  10. Μπόνους διακοπών ή δώρα χρημάτων Εάν λάβατε ένα οικονομικό δώρο αυτήν την περίοδο των διακοπών, κρατήστε το για τουλάχιστον 30 ημέρες ενώ αποφασίζετε σε τι θέλετε πραγματικά να το ξοδέψετε. Πολύ συχνά δαπανούνται οικονομικά προβλήματα πριν καν φτάσουν. Σκεφτείτε να το διαιρέσετε σε τρίτα: 1/3 στο παρελθόν, 1/3 στο παρόν και 1/3 στο μέλλον. Το παρελθόν μπορεί να περιλαμβάνει την εξόφληση χρέους, το παρόν μπορεί να είναι κάτι που χρειάζεστε ή θέλετε τώρα και το μέλλον θα μπορούσε να είναι συνταξιοδότηση, αποταμίευση για σπουδές ή ειδικές διακοπές (διαβάστε και για την ενοικίαση αυτοκινήτου).

Οικονομικοί Στόχοι Για Το Επόμενο Έτος

Σκεφτείτε πού θέλετε να είστε το επόμενο έτος αυτή τη στιγμή οικονομικά. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε €1000, αφήστε τα €2,74 κάθε μέρα και θα είστε εκεί! Αναλύστε τους οικονομικούς σας στόχους σε μηνιαία, εβδομαδιαία και ημερήσια ποσά και παρακολουθήστε πόσο γρήγορα θα αυξηθούν οι αποταμιεύσεις σας.