10 Δυνατά Σημεία Για Να Πετύχετε Το Φθηνότερο Συμβόλαιο

Η αγορά ασφάλισης αυτοκινήτου είναι ένα σημαντικό μέρος του συνολικού οικονομικού προγραμματισμού σας. Η αξία του ασφαλίστρου, ποικίλλει ανάλογα με την εταιρεία και τον τύπο της ασφαλιστικής κάλυψης που επιλέγετε να έχετε. 

Φθηνότερο Συμβόλαιο

Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες για τη μείωση του κόστους σε μια ασφάλεια αυτοκινήτου online.

  1. Κάντε αναζήτηση – Συγκρίνετε το κόστος ερευνώντας περίπου τέσσερις έως πέντε ασφαλιστικές εταιρείες και συγκρίνοντας τις προσφορές. Πάρτε τη βοήθεια των φίλων, συγγενών και της εφημερίδας σας. Η ασφαλιστική σας εταιρεία πρέπει να προσφέρει δίκαιη τιμή και να διαθέτει άριστες υπηρεσίες. Ελέγξτε τις οικονομικές αξιολογήσεις της εταιρείας καθώς δείχνει τη δύναμη και τη σταθερότητα της.
  2. Ζητήστε υψηλότερες εκπτώσεις – Το βασικό ποσό των χρημάτων το πληρώνετε, πριν κάνετε οποιαδήποτε αξίωση για ατύχημα. Η σύγκρουση και οι υλικές ζημιές ενσωματώνονται στο πακέτο κάλυψης. Η αύξηση της έκπτωσης από 200 € σε 500 € μπορεί να μειώσει το κόστος κατά 15 έως 30 τοις εκατό.
  3. Πτώση σύγκρουσης και ολοκληρωμένη κάλυψη σε παλαιότερα αυτοκίνητα – Εάν το αυτοκίνητό σας αξίζει λιγότερο από 10 φορές της τιμής στην τρέχουσα αγορά, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να εγκαταλείψετε τη σύγκρουση και την πλήρη κάλυψη.
  4. Αγοράστε κάλυψη από τον υπάρχοντα ασφαλιστή σας – Αγοράστε ασφαλιστική κάλυψη από τον υπάρχοντα πάροχο. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το κόστος. Μερικές φορές οι χαμηλές τιμές είναι διαθέσιμες για τους μακροχρόνια πελάτες.
  5. Αποφύγετε τη διπλή κάλυψη υγείας – Εάν πιστεύετε ότι έχετε αρκετή ασφάλιση υγείας, αποφύγετε αυτή την κάλυψη στο αυτοματοποιημένο σας συμβόλαιο. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε το κόστος.
  6. Διατηρήστε ένα καλό πιστωτικό αρχείο – Οι ασφαλιστές χρησιμοποιούν το πιστωτικό ιστορικό ενώ καθορίζουν την τιμή της ασφάλισης. Στατιστικά, όσο χαμηλότερο είναι το πιστωτικό σας αποτέλεσμα, τόσο πιο πιθανό είναι να υποβάλετε αξιώσεις. Ένα άτομο με καλή πιστωτική συμπεριφορά είναι πιο εύκολο να επιλύσει το ατύχημα με την υποστήριξη της εταιρείας. Προσπαθήστε να διατηρήσετε ένα καλό πιστωτικό προφίλ το οποίο μπορεί πολλές φορές να βοηθήσει και στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων.
  7. Εκπτώσεις με χαμηλού προφίλ αυτοκίνητα – Αυτοκίνητα που είναι δαπανηρά για επισκευή ή ελκυστικά για τους κλέφτες θα έχουν υψηλότερα ασφάλιστρα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε αυτοκίνητο χαμηλού ή μέσου προφίλ, καθώς ο ασφαλιστής σας μπορεί να έχει εκπτώσεις για ένα τέτοιο αυτοκίνητο.
  8. Επωφεληθείτε από την έκπτωση ελάχιστων χιλιομέτρων – Αποκτήστε κάποια έκπτωση στα ασφάλιστρα διανύωντας λιγότερα χιλιόμετρα από τα εθνικά στατιστικά που καταγράφονται ετησίως.
  9. Συμβουλευτείτε για την ομαδική έκπτωση – Μερικές φορές μπορείτε να λάβετε επιπλέον εκπτώσεις, στα ομαδικά προγράμματα που παρέχονται από τον εργοδότη σας ή τις επιχειρηματικές ομάδες ή άλλους συλλόγους. Μάθετε αν υπάρχει τέτοιο σχέδιο.
  10. Αναζητήστε έκπτωση για την ασφάλεια του αυτοκινήτου – Ορισμένοι ασφαλιστές προσφέρουν έκπτωση εάν διατηρείτε το αυτοκίνητό σας εξοπλισμένο με αερόσακο, αντικλεπτικά φρένα, αντικλεπτικές συσκευές, αυτόματες ζώνες ασφαλείας. Επωφεληθείτε από αυτό.