Επιλέξτε Ανάμεσα Σε Φορείς Ανάλογα Με Τα Οικονομικά Σας

Μόλις λάβατε τον πιο πρόσφατο λογαριασμό ασφάλισης αυτοκινήτου και αυξήθηκε ξανά. Πάνω από 10%, στην πραγματικότητα! Λοιπόν, τι πρέπει να κάνετε; Η εναλλαγή ασφαλιστικών φορέων είναι μια επιλογή, αλλά προτού περάσετε όλες τις ταλαιπωρίες της αλλαγής (φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου τιμές), ας ρίξουμε μια πρώτη ματιά σε πέντε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε τα ασφάλιστρα αμέσως.

  • Λάβετε εκπτώσεις. Εάν σταθμεύετε το αυτοκίνητό σας σε κλειδωμένο γκαράζ, έχετε εγκαταστήσει σύστημα συναγερμού, διαθέτετε εξαιρετικό ιστορικό οδήγησης κ.λ.π., βεβαιωθείτε ότι ο ασφαλιστής σας γνωρίζει για όλα αυτά. Τα ασφάλιστρά σας πρέπει να προσαρμόζονται προς τα κάτω, ώστε να αντικατοπτρίζουν τα ειδικά μέτρα ασφαλείας που έχετε λάβει.
  • Αλλάξτε την κάλυψή σας. Εάν το όχημά σας είναι παλιό, ίσως να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο μείωσης της κάλυψης σύγκρουσης. Η βασική κάλυψη μπορεί επίσης να απαιτεί κάποιον έλεγχο. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι δεν σας αποτιμώνται ακριβά πρόσθετα κόστη, όπως ασφάλιση ρυμούλκησης. Σας καλύπτει πιθανώς την ασφάλιση ρυμούλκησης και την ασφάλιση ενοικίασης οχημάτων. Ωστόσο ελέγξτε για διπλή κάλυψη.
  • Βρείτε τις εκπτώσεις σας. Μπορείτε να κερδίσετε άμεσες αποταμιεύσεις αυξάνοντας την έκπτωση, από τα ασφάλιστρα που είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε. Μπορεί να βρείτε μια σημαντική έκπτωση για κάλυψη σύγκρουσης, ώστε να εξοικονομήσετε μακροπρόθεσμα σημαντικό χρηματικό ποσό.
  • Προσαρμόστε την οικογενειακή σας κατάσταση. Μπορεί να πληρώνετε περισσότερα για την ασφάλειά σας εάν το συμβόλαιο σας δείχνει ότι είστε ανύπαντροι. Προσέξτε αυτόν το όρο αν στην πραγματικότητα είστε παντρεμένοι. Οι τιμές είναι γενικά λιγότερες για τα παντρεμένα ζευγάρια και για εκείνους που είναι τριάντα και πάνω.
  • Διορθώστε τη διεύθυνσή σας. Η ασφαλιστική σας εταιρεία ενδέχεται να σας έχει αναφέρει στη σωστή διεύθυνση, αλλά να σας παραθέσει με λάθος ταχυδρομικό κώδικα. Θα μπορούσατε να πληρώνετε υψηλότερο ασφάλιστρο αν ζήτε σε μια περιοχή “υψηλού κινδύνου”.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα από την ασφάλιση αυτοκινήτου, συνδυάζοντάς την με την ασφάλιση του σπιτιού σας. Συζητήστε με τον ασφαλιστή σας, ποια άλλα βήματα μπορείτε να κάνετε για να κερδίσετε επιπλέον εκπτώσεις. Μπορεί να έχετε χάσει κάτι ή να μην γνωρίζετε κάποιο ειδικό πρόγραμμα ή προσφορά.

Οι Ασφαλιστικοί Πράκτορες Έχουν Πραγματικά Πολλά Περιθώρια

Μπορούν να ταιριάξουν τις τιμές και μπορούν να προσφέρουν πολλές εκπτώσεις. Υπάρχουν επίσης πολλές αποφάσεις που μπορείτε να λάβετε σχετικά με το ασφαλιστήριο σας που θα σας εξοικονομήσουν κάποια χρήματα. Για παράδειγμα, εάν αλλάξετε την έκπτωσή σας από τη σύγκρουση από 50 που εκπίπτει σε 1000 που εκπίπτει, είστε έτοιμοι για μια τεράστια εξοικονόμηση. Εάν δεν νομίζετε ότι θα μπορούσατε να βγάλετε 1000 ευρώ από την τσέπη σας, τότε αλλάξτε το σε έκπτωση 500, θα εξοικονομήσετε ένα αρκετά μεγάλο ποσό στην ετήσια πληρωμή.

Επιλέγοντας φορέα

Μπορείτε επίσης να κερδίσετε περισσότερα εάν αλλάξετε τη συνολική κάλυψή σας. Πολλοί άνθρωποι χρειάζονται άσκοπα πλήρη κάλυψη στο παλαιότερο όχημά τους. Αρχικά αγόρασαν το όχημα, πλήρωσαν για πλήρη κάλυψη και μέχρι σήμερα, συνεχίζουν να πληρώνουν το ίδιο υψηλό επιτόκιο. Το όχημα ηλικίας δέκα ετών μπορεί να αξίζει 1000 € ή λιγότερο, ωστόσο συνεχίζει να πληρώνει 250 € ή 450 κάθε έξι μήνες (συνολικά 500 έως 900 € το χρόνο) για να διατηρήσει την πλήρη κάλυψη.

Ωστόσο, εάν υπάρξει ατύχημα και καταστραφεί το όχημα, η ασφαλιστική εταιρεία θα πληρώσει μόνο τη χονδρική αξία του οχήματος. Το ποσό που θα λάβουν μπορεί να είναι 1000 € ή λιγότερο. Ένα όχημα συνήθως χρειάζεται μόνο την ασφάλιση που προστατεύει το άλλον εμπλεκόμενο οδηγό σε περίπτωση ατυχήματος.

Σημείωση: Η αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα από αλλοδαπούς μπορεί να είναι δύσκολη. Εάν δεν είστε πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε θα χρειαστεί να λάβετε IDP (Διεθνής Άδεια Οδήγησης) για να μπορέσετε να αγοράσετε αυτοκίνητο. Πρέπει επίσης να έχετε άδεια οδήγησης ΕΕ ή διεθνή.

Θα χρειαστεί επίσης να έχετε μαζί σας το διαβατήριό σας όταν αγοράζετε αυτοκίνητο στην Ελλάδα για αλλοδαπούς καθώς και την άδεια οδήγησης και το IDP σας (Διεθνής Άδεια Οδήγησης).

Συνδυάστε Οχήματα Μεταξύ Τους

Μια άλλη μέθοδος για να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα από την ασφάλειά σας είναι να ασφαλίσετε όλα τα οχήματά σας σε μία εταιρία, για να έχετε επιπλέον εκπτώσεις. Όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν έκπτωση σε πολλά αυτοκίνητα (αν δεν έχετε, είναι καιρός να αλλάξετε εταιρείες). Επιπλέον, οι εκπτώσεις θα είναι μεγαλύτερες, εάν ασφαλίσετε μαζί και το σπίτι σας ή την επιχείρησή σας.

Υπάρχουν και μερικές άλλες εκπτώσεις που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε. Φαίνεται προφανές, αλλά βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε το σωστό ποσοστό για την ηλικία σας. Υπάρχουν εκπτώσεις για διάφορες ηλικίες και αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα. Επικοινωνήστε με τον αντιπρόσωπό σας για αυτό. Επίσης, τα συστήματα συναγερμού στο όχημά σας είναι συνήθως ο λόγος για επιπλέον έκπτωση. Ακόμα, τα συστήματα αντιμπλοκαρίσματος τροχών και οι αερόσακοι μπορούν να μειώσουν τα ασφάλιστρά σας.

Μην πληρώνετε απλώς το τιμολόγιο όταν έρχεται. Ο λογαριασμός ασφάλισης αν δεν σας ικανοποιεί, θα πρέπει να αποτελεί αυτόματη ώθηση για να πραγματοποιήσετε μερικές τηλεφωνικές κλήσεις στον ασφαλιστικό σας σύμβουλο, για να δείτε εάν μπορείτε να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερα χρήματα από τα ασφάλιστρά σας.