Ενοικιαζόμενα Αυτοκίνητα Και Ασφάλιση Με Απλά Λόγια

Όσον αφορά την ασφάλιση αυτοκινήτου, υπάρχουν μερικές παγίδες στις οποίες μπορείτε να πέσετε. Τα συμβόλαια είναι περίπλοκα και εξαιρετικά δύσκολα κατανοητά, και αυτό είναι ακόμη και αν έχετε χρόνο να τα διαβάσετε. Το γεγονός είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν διαβάζουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια και υπάρχει σημαντική έλλειψη πληροφοριών όσον αφορά τους καταναλωτές και το περιεχόμενο των δικών τους ασφαλιστικών συμβολαίων.

Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα ασφάλεια

Ένα από τα προβλήματα με αυτό το κενό πληροφοριών είναι ότι μπορεί να οδηγήσει σε σπατάλη χρημάτων. Κάθε φορά που νοικιάζετε ένα αυτοκίνητο ρωτάτε τι είδους ασφάλιση θα θέλατε. Οι επιλογές είναι γενικά να μην ληφθεί κανένα, το οποίο δεν κοστίζει τίποτα, ή θα μπορούσατε να καλύψετε την ασφάλιση αστικής ευθύνης, η οποία θα κοστίζει περίπου $ 10 την ημέρα.

Στη συνέχεια, έχετε μια ποικιλία επιλογών για να καλύψετε την ίδια τη γάτα ενοικίασης, οι τιμές των οποίων ποικίλλουν από εταιρεία σε εταιρεία και πολιτεία σε πολιτεία. Η επιλογή πλήρους κάλυψης, η οποία περιλαμβάνει την ευθύνη, τους επιβάτες και το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο συνήθως, ανέρχεται σε περίπου 25 έως 30 $ την ημέρα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πραγματικά ποια επιλογή θα έπρεπε να κάνουν.

Ευθύνη

Η ασφάλιση αστικής ευθύνης είναι η μόνη ασφάλιση που απαιτείται από το νόμο για την ανάληψη. Όλα τα άλλα είναι προαιρετικά. Αυτό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν βρίσκεστε στο γραφείο ενοικίασης και η συνολική τιμή για το αυτοκίνητο διακοπών δύο εβδομάδων αυξάνεται γρήγορα.

Το άλλο που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις, θα καλυφθείτε, σε κάποιο βαθμό από την υπάρχουσα ασφάλιση αυτοκινήτου σας. Θα πρέπει να ελέγξετε το ασφαλιστήριό σας για να βεβαιωθείτε, αλλά για τη συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών, θα έχουν ασφάλιση αστικής ευθύνης βάσει της δικής τους ασφάλισης αυτοκινήτου, και αυτό θα μεταφερθεί στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

Ωστόσο, είναι απίθανο η πλήρης ή πλήρης κάλυψη να μεταφερθεί από τη δική σας ασφάλεια αυτοκινήτου. Αυτό συμβαίνει επειδή η συνολική ασφάλιση υπολογίζεται με βάση την αξία του αυτοκινήτου σας. Οι ασφαλιστές δεν θέλουν να είναι σε θέση όπου ορίζουν την πολιτική σας με βάση τη γνώμη σας, όχημα 15.000 $ και, στη συνέχεια, πρέπει να πληρώσουν όταν συντρίψετε ένα ενοίκιο 40.000 $. Έτσι, το συμβόλαιο σας θα δηλώνει ότι παρέχεται μόνο ασφάλιση αστικής ευθύνης όταν νοικιάζετε.

Κάλυψη Πιστωτικής Κάρτας

Ωστόσο, ενδέχεται να μην απαιτείτε καμία ασφάλιση από την εταιρεία ενοικίασης. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλές εταιρείες πιστωτικών καρτών, συμπεριλαμβανομένης της βίζας και της MasterCard, προσφέρουν αυτήν την ασφάλιση εάν πληρώνετε για την ενοικίαση με μία από τις κάρτες τους. Αυτό είναι ένα σημαντικό όφελος από τη χρήση πιστωτικής κάρτας και δεν πρέπει να χαθεί.

Και πάλι θα πρέπει να ελέγξετε με τον πάροχο της πιστωτικής σας κάρτας τι καλύπτει, αλλά η ουσία είναι, εάν η δική σας ασφάλιση καλύπτει την ευθύνη και η πιστωτική σας κάρτα καλύπτει το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, γιατί να πληρώσετε μερικές εκατοντάδες δολάρια για επιπλέον ασφάλιση όταν είστε ήδη καλυμμένος;

Αν έχετε αμφιβολίες ως προς το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και την ασφάλειά, ακολουθήστε το συμβόλαιο της εταιρείας ενοικίασης, ιδίως σχετικά με την ευθύνη.