Σημεία Που Θα Προσέξετε Πριν Τηλεφωνήσετε Στον Ασφαλιστή

Συγχαρητήρια, μόλις αγοράσατε το αυτοκίνητο των ονείρων σας. Δουλέψατε πολύ για να το αποκτήσετε και τώρα ήρθε η ώρα να το ασφαλίσετε. Η ασφάλιση αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική σε όλες τις χώρες και πρέπει να διατηρείται καθ΄όλη τη διάρκεια της ιδιοκτησίας του οχήματος. Οι ασφαλιστικές προσφορές μπορεί να διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία. Υπάρχουν μερικοί παράγοντες που μπορείτε να ελέγξετε και άλλοι που δεν μπορείτε. 

Τηλεφώνημα σε ασφαλιστή

Μια πλήρης κατανόηση του τρόπου με τον οποίο υπολογίζονται οι προσφορές σε μια ασφάλεια αυτοκινήτου σύγκριση τιμών, θα σας δώσει την καλύτερη τιμή και τη μέγιστη κάλυψη.

Οι Παράγοντες Που Δεν Μπορούν Να Ελεγχθούν Περιλαμβάνουν Την Ηλικία Του Οδηγού

Η κοινή λογική μας λέει ότι ένας νέος οδηγός θα αποτελούσε μεγαλύτερο κίνδυνο για μια ασφαλιστική εταιρεία, από έναν έμπειρο οδηγό. Επομένως, ένας οδηγός 20 ή 25 ετών, θα πληρώσει υψηλότερο ασφάλιστρο από έναν οδηγό 40 ετών. 

Επιπλέον, οι ηλικιωμένοι οδηγοί έχουν χαμηλό χρόνο αντίδρασης, και ομοίως θα πληρώνουν περισσότερα ασφάλιστρα. Η ιδανική ηλικία οδήγησης είναι μεταξύ 25 και 65 ετών. Οποιοσδήποτε νεότερος ή μεγαλύτερος θα πληρώσει περισσότερα.

Το Φύλο Είναι Ένας Άλλος Ανεξέλεγκτος Παράγοντας Στον Οποίο Βασίζονται Οι Ασφαλιστικές Προσφορές

Στατιστικά, οι ασφαλιστικές εταιρείες βλέπουν τις γυναίκες ως ασφαλέστερους οδηγούς από τους άνδρες. Ως αποτέλεσμα, οι γυναίκες οδηγοί πληρώνουν λιγότερο από τους αντίστοιχους άνδρες.

Υπάρχουν παράγοντες που μπορούμε να ελέγξουμε, δηλαδή το ποσό των παραβάσεων και των ατυχημάτων. Η παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε ατύχημα. Οι ασφαλιστικές εταιρείες παρανοούνται σε αυτό και θα τιμωρήσουν τον οδηγό με υψηλότερα ποσοστά. Ομοίως, τα ατυχήματα θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ένα πρότυπο συμπεριφοράς. Ως εκ τούτου ο οδηγός θα πληρώνει υψηλότερα ασφάλιστρα.

Η γεωγραφική περιφέρεια που ζείτε, είναι ένας άλλος παράγοντας ελέγχου που επηρεάζει τις ασφαλιστικές προσφορές. Το να ζεις σε μια αγροτική περιοχή, θέτει τον οδηγό σε πολύ μικρότερο κίνδυνο ατυχήματος ή κλοπής σε σύγκριση με το να ζεις σε μια πόλη. Ως αποτέλεσμα, οι οδηγοί της πόλης θα πληρώσουν μεγαλύτερο ασφάλιστρο από τους οδηγούς της υπαίθρου με πολύ λίγες εξαιρέσεις.

Θέλετε να οδηγήσετε μια Porsche 911 Carrera; Θα σας κοστίσει. Όσο περισσότερο αξίζει το αυτοκίνητό σας, τόσο υψηλότερη θα είναι η προσφορά ασφάλισης. Η λογική πρέπει να είναι προφανής.

Οι Εταιρείες Ασφάλισης Αυτοκινήτων Εξετάζουν Τώρα Την Πιστοληπτική Ικανότητα Σας

Έχετε υπερβολική, εκκρεμή πίστωση ή καθόλου πίστωση; Εάν ναι, είστε κίνδυνος στα μάτια των ασφαλιστικών εταιρειών, και θα εκπλαγείτε με το πόσο θα είναι υψηλότερες οι ασφαλιστικές προσφορές. Διατηρώντας την καλή πιστοληπτική σας συμπεριφορά, θα δείτε τις ασφαλιστικές εταιρείες να σας αντιμετωπίζουν διαφορετικά, τόσο οικονομικά όσο και στο δρόμο. Ως αποτέλεσμα, θα πληρώσετε χαμηλότερα ασφάλιστρα.

Το επάγγελμά σας μπορεί να σας εκθέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Εργασίες που απαιτούν πολλές ώρες οδήγησης, ή οδήγηση με επικίνδυνες συνθήκες, ή γεωγραφικές περιοχές που καταγράφουν συχνότερα ατυχήματα, θα επιβαρύνουν την προσφορά σας με υψηλότερο ποσοστό. Η λιγότερη οδήγηση θα οδηγήσει σε χαμηλότερα ασφάλιστρα. Συνεπώς, όσο περισσότερα χιλιόμετρα διανύει το όχημά σας, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος ατυχήματος.

Η Κλοπή Οχημάτων Είναι Ένας Παράγοντας Κινδύνου Που Μπορεί Εύκολα Να Ελαχιστοποιηθεί

Οι περισσότερες εταιρείες θα σας προσφέρουν έκπτωση, όταν έχετε φροντίσει για καλύτερη ασφάλεια του οχήματός σας. Ένας συναγερμός ή άλλη εγκεκριμένη αντικλεπτική συσκευή συνήθως οδηγεί σε κάποια έκπτωση. Ορισμένες εταιρείες μπορεί να επιμείνουν να εγκαταστήσουν τέτοιες συσκευές σε πιο ακριβά αυτοκίνητα, προτού ακόμη σκεφτούν να σας προσφέρουν τιμή.

Ορισμένες εταιρείες βλέπουν ευνοϊκά τους οδηγούς που έχουν ακολουθήσει αμυντική πορεία οδήγησης. Το βλέπουν αυτό ως δέσμευση για ασφαλέστερη οδήγηση, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο ατυχήματος, με αποτέλεσμα χαμηλότερα ασφάλιστρα.

Λάβετε υπόψη ότι αυτές είναι απλώς γενικές οδηγίες και η διαφορά των ασφαλίστρων μεταξύ των εταιρειών, μπορεί να είναι σημαντική. Αυτό που μια εταιρεία μπορεί να θεωρήσει παράγοντα υψηλού κινδύνου, μια άλλη ίσως να μην τον λάβει σοβαρά υπόψιν

Σημαντικό είναι να κρατήστε την πιστοληπτική συμπεριφορά σας υπό έλεγχο, να προσέχετε πως οδηγείτε και να επιλέξτε ένα αυτοκίνητο που ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

Έχει Σημασία Αν Είστε Έλληνας Οδηγός, Ευρωπαίος Ή Από Κάποια Άλλη Χώρα

Η αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία για τους ξένους. Υπάρχουν ορισμένα βήματα που πρέπει να γίνουν για να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο και αυτά διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

Για να αγοράσετε αυτοκίνητο στην Ελλάδα, θα πρέπει να έχετε κατοικία ή υπηκοότητα Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρέπει να δηλώσετε το όχημά σας εντός έξι μηνών από την αγορά.

Η διαδικασία εγγραφής για τους αλλοδαπούς είναι ελαφρώς διαφορετική από ό,τι για τους Έλληνες, καθώς θα απαιτείται διεθνής άδεια οδήγησης.

Θα χρειαστεί επίσης να έχετε ασφαλιστήριο συμβόλαιο για να μπορέσετε να δηλώσετε το όχημά σας στο Υπουργείο Μεταφορών. Αυτό γίνεται συνήθως με έναν από τους δύο τρόπους: είτε αγοράζοντας ασφάλιση από μια ασφαλιστική εταιρεία είτε χρησιμοποιώντας το σύστημα «No Claim Bonus» (ICB) της Ασφαλιστικής Εταιρείας, όπου πληρώνετε σε ένα ταμείο και στη συνέχεια λαμβάνετε αποζημίωση εάν δεν έχετε αξιώσεις για το συμβόλαιό σας.